2013. november 22., péntek

Verespataki advent


A Kolozs-Tordai Unitárius Egyházkör gyülekezetei istentiszteleteket tartanak advent négy vasárnapján a verespataki unitárius templomban. A vasárnaponként délután öt órától kezdődő Verespataki Advent nevű istentisztelet-sorozat célja a karácsonyi ünnepre való ráhangolódás és közösségvállalás kifejezése a bányaprojektet elutasító helyi lakosokkal, akik a Roşia Montană Gold Corporation által veszélyeztetett jogainkért, környezetünkért és örökségünkért állnak ki.
A Verespataki Adventre – felekezeti hovatartozástól függetlenül – Kolozsvárról és környékéről, Tordáról, az Aranyos mentéről, Torockó völgyéből és Dél-Erdélyből várnak résztvevőket. 

Kolozsvárról az adventi vasárnapokon, azaz december 1-én, 8-án, 15-én és 22-én, 13 órakor indul autóbusz. 
Jelentkezni, illetve további információkat  nyerni a 0740974060 telefonszámon (Rácz Norbert), vagy a verespatakiadvent@yahoo.com  elektronikus postacímen lehet. 
Az utazás személyenként 30 lejbe kerül, amit az adott hét csütörtökéig a Kolozsvár-Belvárosi Unitárius Egyházközség (Brassai Sámuel utca, 6. szám) irodájában kérünk befizetni.

Az aranyosmentiek december 15-én a Tordáról 13,00 órakor induló autóbuszokhoz csatlakoznak. Jelentkezni, illetve további információkat nyerni Dimény József esperesnél (tel: 0745-891858), illetve a helyi lelkészeknél lehet. Az utazás személyenként 30 lejbe kerül, amit december 12-ig, csütörtökig a helyi lelkészi hivatal irodájában kérünk befizetni.

Az istentisztelet-sorozat programja:

13:00: Kolozsváriak - Indulás a János Zsigmond Unitárius Kollégium főbejáratától (1989. dec. 21 / Kossuth Lajos út, 9. szám).

13:00:  Aranyosmentiek – Két járt indul Tordáról, az unitárius templom elől.
          I. járat útvonala: Torda – Bágyon – Kövend – Aranyosrákos – Várfalva – Verespatak
          II. járat útvonala: Torda – Szentmihály – Mészkő – Sinfalva – Verespatak

16:00: Megérkezés Verespatakra

17:00: Istentisztelet a verespataki unitárius templomban, majd Pálffy Árpád helyi unitárius lelkész és Zeno Cornea, a bányaberuházás egyik ellenzője mondanak rövid köszöntőt.

18:30: Indulás haza.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése